Nedenstående tekst er taget fra www.pcvinduer.dk

Koblet Vindue

Vinduet
Det koblede vindue bliver ofte foretrukket frem for termorudevinduet, da det har en del fordele, som termorudevinduet ikke kan leve op til: Det har større isoleringsværdi, glasset har længere levetid, da eventuelle termoruder sidder i den inderste ramme og derfor ikke er udsat for vejrligets hårde belastning, træet holder ofte længere, da den koblede vinduesramme er udført i spinkle dimensioner, som hurtigt bliver opfugtet i dårligt vejr, men som regel også kan nå at tørre igen inden næste fugtbelastning, hvilket ikke er tilfældet, hvis træet er i større dimensioner og dette kan naturligt bevirke skader i træet.

Det koblede vindue kan leveres med maskintrukket glas udvendigt, hvilket sammen med kit falsen giver dette vindue mere liv end traditionelle termorudevinduer.

Udformning
Det koblede vindue består som navnet siger af rammer som er koblede sammen. De udvendige rammer er altid med enkeltglas kittet i en ganske lille glasfals. Glasset bliver her også lagt ned i kit. I den indvendige ramme kan der enten være et lag enkeltglas eller der kan være monteret en termorude. Rammerne er hængslede sammen og kan indbyrdes åbnes for renholdelse og pudsning, ved at åbne to koblings brikker. Hvis glasset i den indvendige ramme også er enkeltglas er dette i lighed med det yderste også lagt ned i kit. Hvis der derimod er termorude i den inderste ramme er denne fastholdt med glaslister af aluminium.
Energivirkning
Det koblede vindue har den bedste isoleringsværdi af alle vinduer. Beregnede U-værdier mellem 1.3 og 1,7 beregnet på hele vinduet, værdien er afhængig af om der er monteret termoglas inderst eller der er monteret enkeltglas. Begge værdier er med lavenergiglas indvendig.
Beslåning
Koblede vinduer anvendes ofte, hvor det er afgørende at nye vinduer passer sammen med bestående arkitektur, ofte som kopier af gamle vinduer. Derfor vil det ofte være krævet at nye vinduer bliver monteret med beslag tilsvarende de gamle.

Som standard er der udvendige synlige hængsler og indvendig bliver rammerne lukkede med anverfere


Herunder er eksempler på koblede vinduer-
henholdsvis S.A. 12 og 29.

Ivar vinduer.jpg (187316 bytes)

 

John vinduer.jpg (188259 bytes)