Referat af ordinær generalforsamling i Grundejerforeningen Trekantens Vejlag

 Søndag den 27. februar 2005

Tilstede:

30 huse (stemmeberettiget) var repræsenteret ved mødets start i Valby Medborgerhus, heraf 2 ved fuldmagter.

1. Valg af dirigent

a. Lars Jespersen, SA 4 blev valgt som dirigent, der konstaterede, at generalforsamlingen var lovligt indkaldt.

2. Valg af referent

a. Jacob Kornerup, VL 153 blev valgt som referent.

3. Formandens beretning

a. Beretning:

· Bestyrelsen blev præsenteret (ansvarsområde).

Formand: Camilla Neuenschwander (hvidteordning)

Kasserer: Jan Spohr (kasserer) - fraværende; fylder 50 år

Medlem: Per Nørgaard (lokalplan, hvidteordning)

Medlem: John Christiansen (lokalplan)

Medlem: Jette Gade (referater)

Suppleant: Jacob Kornerup (hvidteordning, veje og træer)

Suppleant: Ulla Höyberg (veje og træer)

Desuden: Henrik Kramer (udenfor bestyrelsen) (hjemmesiden www.denhvideby.dk)

· Bestyrelsen skal mindst holde 4 årlige møder, men vi holder væsentligt flere centreret omkring forår og sommer. De 4 væsentligste opgaver er:

Lokalplanens overholdelse

Vedligeholdelse af veje og fortove

Sociale arrangementer

Hvidteordningen

Ad 1. Lokalplanen

Formanden opfordrede grundejerne til at spørge John og Per, før man gik i gang med større arbejder, da de er godt hjemme i lokalplanen. Bestyrelsen behandlede i årets løb 5-6 sager i dialog med kommunen og/eller med ejerne. Kommunikationen med Søndre Byplankontor var stadig rigtig god, derimod koordinerede Søndre Byplankontor og Ottiliavej ikke nok. Ottiliavej var ikke altid opmærksom på lokalplanen.

Foreningen havde specielt en interesse i, at lokalplanen overholdes for så vidt angik vinduer. I hanebåndsloftet skulle der være fredningsvinduer, ikke Veluxvinduer. Desuden var det vigtigt, at facaderne overholdt reglerne. Kommunen havde dog givet enkelte grundejere lov til at rive visse gavlskorstene ned; det kræver dog stadig dispensation.

2. Vedligeholdelse af veje og fortove

Vejreparationer: Der blev ikke afsat mange penge, så bestyrelsen foretog normalt kun småreparationer. I 2004 havde der ikke været afholdt udgifter på den konto. Bestyrelsen ville lave en samlet gennemgang af fliserne i 2005 med henblik på reparation. Formanden advarede om, at der måtte forventes større vejreparationer indenfor en kortere årrække, hvilket kunne betyde ekstra udgifter. I 2004 var der ikke blevet beskåret træer; det var tanken at eventuelle udgåede træer skulle fældes i 2005.

3. Sociale arrangementer

Til Skt. Hans/sommerfesten blev der som altid ydet en stor indsats både før, under og efter. Ib og Birthe Geertsen fra NA 5 vandt Trekantens Forskønnelsespris for deres nyrenoverede vinduer og fik stort bifald. Vince fra SA 14 blev vinder af kagekonkurrencen. Opskriften kunne komme på hjemmesiden www.denhvideby.dk ligesom eventuelle fotos.

Foreningen havde holdt Store Fejedag siden 2000 og det var blevet en god tradition med lugning og socialt samvær.

Fastelavn blev en god dag for børn og voksne. Formanden takkede specielt John, Liselotte og Henrik for deres indsats.

4. Hvidteordningen

Formanden roste håndværkere og stilladsfirma efter at have fulgt arbejdet tæt i løbet af sommeren. Vores konsulent er meget grundig. Han vejleder gerne medlemmerne om de obligatoriske og frivillige reparationer, der skal laves før kalkningen/malingen; det er blot for grundejernes egen regning. Desværre var der ikke blevet ordnet så mange huse som planlagt. Der skulle laves 6 huse, men der kom nogle overraskelser!

SA 1: Da stilladset kom op, viste det sig, at huset ikke blot kunne genkalkes. Det skulle nedrenses, ellers ville kalken ikke binde. Prisen steg derfor fra ca. 70.000 kr. til ca. 145.000 kr.

SA 3: Det blev genkalket som forventet, og prisen blev som budgetteret ca. 70.000 kr.

SA 5 og 7: Ifølge budgettet skulle de genkalkes. Det viste sig, at det ikke helt var nok. Vi fik anbefalet en fuld nedrensning, men håndværkerne og konsulenten fandt en acceptabel og billigere løsning. Den samlede pris steg derfor "kun" fra ca. 140.000 kr. til ca. 195.000 kr.

Således blev vi på grund af økonomien nødt til at udskyde VL 178 og 180 til 2005.

5. Andre opgaver / opsamling fra sidste generalforsamling

Stillads blev indkøbt som aftalt. Det kunne reserveres hos formanden og hentes hos Mørch Hansen, SA 15.

Foreningens ting til udlån: Let stige, brøndrenser og partytelte, stillads og tagrygstige, tung stige. Kontakt John eller Camilla – se hjemmesiden.

Aviscontainerne var fjernet af R98, så fortovet flød ikke mere med gamle aviser.

Bogen om den hvide by kunne stadig købes hos bestyrelsen for 100 kr.


b. Kommentarer til beretningen:

· Spm.: Hvor meget vægt lagde bestyrelsen og kommunen på, hvordan vinduerne ser ud? Og vidste kommunen overhovedet noget om vinduer?

Svar: Bestyrelsen skulle hjælpe med at håndhæve det skrevne i den bevarende lokalplan. Der havde været tilfælde, hvor kommunen selv afveg. Dette var uheldigt. Generelt skulle lokalplanen overholdes, men ønskede man dispensation, skulle det ske via kommunen, der hørte bestyrelsen. Generelt sad der specialister på kommunen og på Søndre Byplanskontor var de meget kompetente. Bestyrelsen opfordrede grundejerne til også at kontakte Søndre Byplankontor, når man henvendte sig til Ottiliavej.

· En grundejer udtrykte irritation over alle de skader m.v., der boede i haverne.

· En anden grundejer fandt det positivt, at de huse, der var nedrenset tidligere, trods alt var billigere end de, der ikke havde været nedrenset.

c. Formandens beretning blev herefter godkendt.

4. Kassererens beretning og fremlæggelse af budgettet

a. Regnskabet:

· Kassereren Jan Spohr var ikke til stede, og regnskab og budget blev fremlagt af bestyrelsesmedlem Jette Gade.

· Jette Gade gennemgik og kommenterede det udsendte regnskab. Regnskabet kan ses på foreningens hjemmeside.

Bestyrelsen havde valgt at afskrive enkelte ældre kontingentrestancer, idet de pågældende var fraflyttet og det ville koste mere at gå rettens vej end at afskrive dem.

b. Regnskabet blev herefter godkendt.

c. Budgettet:

· Jette Gade fremlagde og kommenterede budgettet for 2005. Budgettet kan ses på foreningens hjemmeside.

· Spm.: Når der nu et år ikke blev brugt penge på veje og træer, blev pengene så overført til næste år? Burde de ikke det, så vi også kunne lave større projekter.

Svar: Pengene blev ikke overført til næste år, såfremt der var andre poster, som overskred det budgetterede. Hvis der var større poster et år til fx veje og træer, så ville det blive budgetteret selvstændigt efter godkendelse af generalforsamlingen.

· Spm.: Hvem var ansvarlig for fliser og kantsten på VL?
Svar: Det var kommunen. Bestyrelsen lovede også at gennemgå fliserne på VL og rette henvendelse til Vej & Park.

d. Kassererens beretning blev herefter godkendt.

5. Indkomne forslag

Der var ingen.

6. Hvidteplanen:

a. På baggrund af de dårlige erfaringer fra 2004 skulle konsulenten vurdere alle de huse, der ifølge hvidteplanen skulle ordnes i 2005 - 2007. Tvivlsomme huse skulle prøveafrenses på mindre steder for at afgøre tilstanden. Herefter ville det i samarbejde mellem bestyrelsen og konsulenten blive besluttet, hvilke huse der skulle prioriteres i år og hvilken behandling de skulle have.

b. Der måtte forventes en prisstigning på 3 % i forhold til sidste år.

c. Spm.: Der var flere grundejere, der følte behov for at få vurderet husene nu.

Svar: Bestyrelsen ville sende konsulenten rundt til disse huse. Derefter kunne man afgøre, om nogle af disse huse hastede ekstra meget.

d. Spm.: Hvad var prisforskellen mellem at tage husene enkeltvis og dobbelthuse!

Svar: Det var primært billigere i leje af stillads.

e. Spm.: SA 10 skallede voldsomt og grundejeren ønskede det lavet.

Svar: Huset skulle ifølge hvidteplanen først ordnes i 2006, men ville blive vurderet i indeværende år.

f. Forslag 1. vedr. indeksregulering af kontingentet.

· Forslag: jf. indkaldelsen

Sidste år pålagde generalforsamlingen bestyrelsen, at kontingentet skulle indeksreguleres med år 2002 som udgangspunkt.

Bestyrelsen foreslog derfor følgende:

"Beløbet reguleres med byggeomkostningsindekset. Dette indeks steg fra 1. kvartal 2002 til 3. kvartal 2004 (seneste registrering) fra indeks 98 til indeks 103,3, hvilket svarer til 4,34 %. Kontingentet er i dag 1500 kr. pr. kvartal. Det foreslås derfor at stige til 1565 kr. pr. kvartal med virkning fra førstkommende betaling."

· Forslaget blev enstemmigt vedtaget med den præcisering, at man dermed havde vedtaget et generelt princip om at regulere kontingentet årligt, ikke blot i 2005.

g. Forslag 2. vedr. større refusion til gør-det-selv grundejerne.

· Forslag: jf. indkaldelsen

"Det blev i 2002 også bestemt, at eventuelle gør det selv-grundejerne skulle have udbetalt 15.000 kr. for maling eller kalkning af et hus, hvis arbejdet vel at mærke kunne godkendes af foreningens professionelle konsulent. Generalforsamlingen pålagde imidlertid sidste år bestyrelsen at fremsætte forslag om, at ""Gør det selv" arbejde betales med halvdelen af prisen for genkalkning inkl. moms. Der modregnes for udgifter til honorar til konsulent."

Bestyrelsen skal derfor foreslå følgende:

Når et hus skal kalkes/males, kan grundejeren som hidtil vælge selv at gøre det eller lade en anden håndværker udføre arbejdet. Denne "gør det selv-grundejer" får refunderet et beløb svarende til halvdelen af den betaling, som foreningens håndværker beregner sig for en almindelig genkalkning (inkl. stillads og moms) i det pågældende år. I 2005 forventes refusionen således at være på halvdelen af 67.000 kr., dvs. 33.500 kr. Det er en væsentlig forudsætning, at behandlingen kan godkendes af foreningens konsulent efter samme kvalitetskrav som stilles til foreningens håndværker. Sådanne grundejere skal ligesom alle andre forinden sikre, at ejendommen ikke er i en sådan stand, at hvidtningen/malingen vil lide skade som følge heraf (ved f.eks. utætte tagrender og nedløbsrør). Der modregnes for konsulentens honorar for rådgivning, supervision og godkendelse af arbejdet i henhold til regning."

· Forslaget blev vedtaget næsten enstemmigt - én grundejer undlod at stemme – med følgende tilføjelse:

Når et hus skal kalkes/males, kan grundejeren som hidtil vælge selv at gøre det eller lade en anden håndværker udføre arbejdet. Denne "gør det selv-grundejer" får refunderet et beløb svarende til halvdelen af den betaling, som foreningens håndværker beregner sig for en almindelig genkalkning/genmaling (inkl. stillads og moms) i det pågældende år, dog mindst 15.000 kr. (indeksreguleret på samme måde som kontingentet). I 2005 forventes refusionen således at være på halvdelen af 67.000 kr., dvs. 33.500 kr. Det er en væsentlig forudsætning, at behandlingen kan godkendes af foreningens konsulent efter samme kvalitetskrav som stilles til foreningens håndværker. Sådanne grundejere skal ligesom alle andre forinden sikre, at ejendommen ikke er i en sådan stand, at hvidtningen/malingen vil lide skade som følge heraf (ved f.eks. utætte tagrender og nedløbsrør). Der modregnes for konsulentens honorar for rådgivning, supervision og godkendelse af arbejdet i henhold til regning.

h. I forlængelse af ovennævnte blev bestyrelsen pålagt at komme med forslag til forøget incitament for gør-det-selv-grundejerne.

· Fx en kombi-model ved nedrensning, hvor foreningen nedrensede og grundejeren genkalkede.

· Gør-det-selv kan rykkes 1-3 år frem i planen.

i. Bestyrelsen blev pålagt til næste generalforsamling at undersøge mulighederne for at optage et lån og få alle husene ordnet her og nu!

7. Etablering af Den grønne cykelrute mellem Søndre Allé og Monrads Alle

a. John fremlagde bestyrelsens forslag til udtalelse fra generalforsamlingen, som blev udsendt med dagsordenen.

· Forslaget blev vedtaget med 21 stemmer for, 2 imod og 5 undlod at stemme.

8. Valg af formand

Camilla Neuenschwander (SA 3) genopstillede og blev genvalgt uden modkandidater.

9. Valg af 2 bestyrelsesmedlemmer

Jette Gade (NA 20) og Per Nørgaard (NA 3) genopstillede og blev genvalgt uden modkandidater.

10. Valg af 2 bestyrelsessuppleanter
Jacob Kornerup (VL 153) og Ulla Höyberg (VL 169) genopstillede og blev genvalgt uden modkandidater.

 

11. Valg af 1 revisor og 1 revisorsuppleant
Niels Hyllested (SA 5) genopstillede som revisor og Minna S. Jensen (SA 19) som revisorsuppleant. Begge blev genvalgt uden modkandidater.

12. Eventuelt

En grundejer gjorde opmærksom på, at der i forbindelse med hvidtningen er en del udgifter, som den enkelte grundejer selv skal afholde. Det kan være meget forskelligt fra hus til hus og for nogen en relativ stor udskrivning.

Det kunne være dyrt at få renoveret gamle vinduer i stedet for at få nye. En anden grundejer havde til gengæld rigtig gode erfaringer med et svensk firma. Navnet vil blive givet til WEB redaktøren, der sætter det på hjemmesiden.

 

 

Den 7. marts 2005

Jacob Kornerup

Referent

Den 14. november 2005

Godkendt af bestyrelsen