Til ejeren/ejerforeningen/andelsboligforeningen.

Referat af den ordinære generalforsamling i Grundejerforeningen "Trekantens Vejlag"
søndag d. 25.2.2001 i Valby Medborgerhus

Formand Lars Jespersen SA 4 bød velkommen.

1. Dirigent

Gert Birnbacher NA 7 blev valgt. Han konstaterede, at generalforsamlingen var lovligt indkaldt ifølge vedtægterne.

42 huse ud af 81 var repræsenteret, heraf 4 ved fuldmagt.

2. Formandens beretning i hovedtræk:

Lars Jespersen indledte med i rosende vendinger at omtale og anbefale bogen "100 år og et kvarter". Historiegruppen, Charlotte Holten-Møller og Hagen Højer-Christiansen SA4 fik en varm tak for deres store og flotte arbejde med tilblivelsen af bogen. Den kan i øvrigt købes hos bestyrelses-medlemmerne og koster 150 kr.

Dernæst berettede han om foreningens øvrige arbejdsopgaver, hvor specielt trafiksanering af Valby Langgade og Skellet, jvf. opfordring fra generalforsamlingen sidste år, har bestyrelsens interesse og bevågenhed. Tak til John Christiansen SA29 for hans indsats på dette område!

Af mere fornøjelige arbejdsopgaver nævnes foreningens faste traditioner omkring fastelavnsfest og midsommerfest. Vores vellykkede Sct. Hansfest skyldes især Per Nørgaards NA3 store ihærdighed.
En stor tak til ham!

Som et nyt tiltag blev en årlig fejedag indført sidste år. Foreningen vil på grund af den store interesse og tilslutning og til gavn for vort kvarters udseende gentage succesen i år, søndag d. 22. april, hvor også overrækkelsen af "Den gyldne rive" vil finde sted til ejeren af det pæneste fortov.

Af de mere trælse arbejdsopgaver, kan nævnes det såkaldte "politiarbejde", som blev besluttet på en tidligere generalforsamling. Dette omhandler de overtrædelser af den bevarende lokalplan, som foregår i kvarteret. Bestyrelsen retter først henvendelse direkte til ejerne, dernæst til kommunen, hvis der intet er sket inden for en måned.

Dette arbejde føles nødvendigt men også ubehageligt og er en stærkt medvirkende årsag til, at formanden efter 2 år på posten vælger at trække sig.

VL153 (Tanken) er nok foreningens smertensbarn, da der endnu ikke er sket en lovliggørelse af flere forhold vedrørende ejendommen jvf. den bevarende lokalplan. Formanden fortalte, at han primo feb. 2001 atter har rettet henvendelse til bygge- og teknikborgmester, Søren Pind. Foreningen har ikke modtaget svar.

Hvidteordningen har også taget meget af bestyrelsens tid og energi.
Hvidteordningen er på dagsordenen som et selvstændigt punkt senere.

Formanden omtaler, roser og anbefaler foreningens hjemmeside: www.denhvideby.dk
Siden udvikles og vedligeholdes så udmærket af Henrik Kramer SA16.
På hjemmesiden findes en mængde nyttige og relevante informationer.
Tak til Henrik Kramer for hans arbejdsindsats med hjemmesiden!

Foreningen har fået sig en nyanskaffelse, nemlig en kloakrenser.

Desuden arbejder bestyrelsen på at få en aftale i stand med "Den røde by" om snerydning af foreningens veje.

Til sidst takker den afgående formand varmt bestyrelsen for det gode samarbejde.


Kommentarer til formandens beretning:

Charlotte Holten-Møller SA4: Ser gerne mere forbrugerrettet information på hjemmesiden og spørger til bestyrelsesreferater og korrespondencer på nettet.

Svar fra formanden: Hjemmesiden udbygges stadig. Bestyrelsen mener ikke, at bestyrelsesreferater skal offentliggøres, da de indeholder personlige oplysninger, såsom restancer.

Nellemann VA15: Undrer sig over, at der på hjemmesiden er vist en blå havelåge, når dette ikke stemmer overens med den bevarende lokalplan.

Svar fra Per Nørgaard NA3: Den blå låge er hans og i øvrigt ganske lovlig, da den har været malet blå fra tiden før lokalplanens ikrafttrædelse.
I øvrigt modtager Per meget gerne henvendelser fra folk vedrørende spørgsmål til den bevarende lokalplan og hjælper med vejledning i forhold til denne.

Widding SA21: Synes det er dobbeltkonfekt at modtage information både på hjemmeside og i papirform. Det koster også.

Svar fra formanden
: Hjemmesiden koster 1000kr årligt.

Svar fra kasserer Jan Spohr NA13: Han henviser ofte, især ejendomsmæglere, til vores hjemmeside.

Svar fra Henrik Hansen NA12: I salgsøjemed er det smart med hjemmesiden. Han har selv brugt den bl.a. i forb. med køb af nogle træhåndtag, der er omtalt der.

Jørgen Hansen VA9: Takker bestyrelsen for vores bog.
Fliserne i kvarteret bør gennemgås kritisk. Har ved gåture konstateret mange mangler/ ting, der bør vedligeholdes, f.eks. stakitter og vinduer. Bestyrelsen skal holde fast i den bevarende lokalplanen.

Svar fra formanden: Ove Jensen SA31 har givet tilbud på udskiftning af fliser, ca.80-100 stykker. Endvidere bliver der tale om genplantning af nogle træer samt beskæring af nuværende. Tilbud i alt: 30.000 kr, som figurerer på budgettet.

Lisbeth JensenVA21: Hjørnet VA/NA har fået et nyt og meget flot stakit.
Har man forespurgt m.h.t. støbeform til betonpæle?

Svar fra kasserer Jan Spohr: Ejeren har fortalt, at det godt kan lade sig gøre, men det er meget dyrt- vist 60.000 kr for hele hegnet, og dertil kræves lastbiltransport af stolperne. En samlet/større bestilling kan nok bedre betale sig. De nøjagtige priser vil komme ud på hjemmesiden.

Knud Erik Hansen VA21: Roser bestyrelsen for deres "politiarbejde". Det er vigtigt, og det er bedre, at det er os selv, der klarer det, end at kommunen inddrages. Måske skyldes mange ulovligheder folks uvidenhed. Nye ejere bør have den bevarende lokalplan i hånden!

Svar fra Charlotte Henriksen NA7: Selv folk, der har boet her i mange år, laver ulovlige "forbedringer", måske endda i "ond" tro: Går den, så går den!
Og der har været en stor informationsindsats fra bestyrelsens side!

Svar fra John Christiansen SA29: Bestyrelsen har fastsat en procedure, idet det ved sidste generalforsamling blev bestyrelsen pålagt at reagere ved overtrædelser af lokalplanen: Der sendes brev til grundejeren fra bestyrelsen. Hvis der ikke bliver reageret inden en måned, sender bestyrelsen et brev til kommunen. Der er givet et par dispensationer fra kommunens side, hvor bestyrelsen forinden bliver hørt. Bestyrelsen tager stilling ud fra den bevarende lokalplan, ikke ud fra et spørgsmål om smag.

Birthe Gertsen NA5: De oprindelige vinduer er af pommersk fyr. De bør sættes i stand, så holder de 100 år endnu og er smukkere end termoruder.

Nellemann VA15: Står uforstående over for, at nogle ejere får deres facade renoveret eller deres sokkel vedligeholdt for foreningens penge, da det bliver alt for dyrt. Der bør kun males eller hvidtes, og ejeren skal selv stå for det.

John Christiansen SA29: I forbindelse med bestyrelsens arbejde med trafiksanering, har der været korrespondence mellem Bydelen og vejlaget. Medlemmer af bestyrelsen deltog i sep. 2000 i Miljø- og Trafikudvalgets møde, der tog udgangspunkt i og derpå vedtog følgende 5 forslag til ændringer af 2. etape af trafiksanering af VL:
Etablering af fodgængerstøttepunkt ved SA/Akacieparken
Gul bemaling af kantsten ved udkørslen SA/VL
Etablering af spærreflade i forb. med venstresvingsbanen i VL ved fodgængerovergang
Indsnævring af Skellet i udkørsel ved VL
Bydelen afviste en flytning af plakatsøjle på hjørnet Skellet/VL.

Arbejdet er iværksat feb.2001. Tegninger over planerne kan ses på foreningens hjemmeside.

Formandens beretning godkendes med klapsalver!


3.
Kassererens beretning.

Kasseren Jan Spohr NA13 gennemgår det omdelte årsregnskab og gør opmærksom på en fejl i regnskabet under udgifter til gebyrer, papir og porto. Det rigtige beløb er 1039,25kr..

Jan oplyser, at der er kommet en aftale i stand med BG-Bank om, at vi i løbet af dette år vil kunne betale vores kontigent via PBS.

Dirigenten spurgte, om der var kommentarer til regnskabet, og da dette ikke var tilfældet, konstaterede han regnskabet godkendt.

Kassereren orienterer dernæst om det kommende års budget, ud fra hvilket det nemlig forudsættes, at den såkaldte restrunde i hvidteordningen senere på dagsordenen vedtages.

Nellemann VA15: Ønsker at stemme mod regnskabet. Dirigenten afviser at genåbne punktet.


4.
Indkomne forslag

Forslag A: Hvidteordning ved Hvidteudvalget v. Knud Erik Hansen VA21: 2 forslag ( A1 og A2 ), som uddelt med dagsordenen.

Forslag B: Vedtægtsændring foreslået af Jørgen Hansen VA9, som uddelt med dagsordenen.


Knud Erik Hansen VA 21
redegør for de 2 forslag ud fra det husstandsomdelte oplæg samt de på generalforsamlingen uddelte bilag.

Han indleder med at gøre opmærksom på, at Hvidteudvalget blev dannet på opfordring af den ordinære generalforsamling i 1999.

Han omtaler Hvidteudvalgets og bestyrelsens bekymring, der går på de bekostelige nedrensninger, ustyrlige/upålidelige håndværkere, en evt. (stor) kontigentstigning, bekymring for en manglende ensartethed m.h.t. husenes udseende samt sprængte tidsrammer.

Der redegøres for forslag A1, som omhandler den såkaldte "restrunde", d.v.s. de 12 huse, som endnu mangler enten kalkning eller maling fra runden i 90´erne.

Runden foreslås afviklet under professionel ledelse af arkitekt Christian Herløw, som i så fald ansættes til at administrere og kontrollere de håndværkere, der skal forestå hvidtning og nedrensning.

Bestyrelsen oplyser, at følgende huse er omfattet af restrunden:
NA1 (genmales), NA2, NA3, NA7, NA12, NA13, NA20
VA8, VA19
SA13 (genmales), SA17, SA19

Kommentarer til forslag A1:

Charlotte Holten- Møller SA4: Hvad er konsekvenserne, hvis Herløw ikke kan overholde sin forpligtelse?

Birthe Gertsen NA5: Der bør tegnes en form for forsikring!

Axel Jensen SA23: Hvad hvis det ikke holder? Er der nogen garantier?

Svar fra Christian Herløw: Jeg er vant til at arbejde med håndværkere. Det er et realistisk tilbud, der er givet. Jeg er desuden villig til at betale en bod .
Vi laver en tilstandsrapport på husenes facader inden hvidtning/nedrensning påbegyndes.

Svar fra Knud Erik Hansen VA21: Der skal være sikkerhed for kvaliteten via konsulenten, der har det faglige kendskab samt ansvaret for udførelsen af arbejdet.

Arbejdet med restrunden forventes færdiggjort d. 1.april 2002.

Lisbeth Jensen VA21: Hvilke konsekvenser får det, hvis vi stemmer nej til restrunden?
I så fald bør der være en økonomisk kompensation til de grundejere, der er omfattet af restrunden.

Der redegøres for forslag A2, som omhandler retningslinier for en vidreførelse af hvidteordningen efter 1.april 2002.

De økonomiske rammer blev udstukket på sidste års generalforsamling, hvor et flertal tilkendegav, at Hvidteudvalget/bestyrelsen kunne udarbejde forslag med et kontingent på op til 1500 kr i kvartalet.

Her kan bl.a.kort nævnes betænkelighederne vedrørende det lange tidsperspektiv samt uvisse konjukturer i byggebranchen.

NB! Bilag til redegørelse kan for folk, der ikke var til stede ved generalforsamlingen fås (kun èn pr. husstand ) ved henvendelse til Knud Erik Hansen VA21 eller hentes fra foreningens hjemmeside: www.denhvideby.dk

Kommentarer til forslag A2:

Axel Jensen SA 23: At husene skulle nedrenses var kun bestyrelsens beslutning- ikke generalforsamlingens.

Svar fra Tine Ottesen NA12: Der huskes forkert. Allerede på generalforsamlingen i 1995 blev det vedtaget, at bestyrelsen skulle arbejde videre med hvidteordningen samt få konsulentbistand fra Raadvad.

Lisbeth Jensen VA21: Undrer sig over, at det er dobbelt så dyrt at genkalke som at genmale.

Svar fra Christian Herløw : Har kun givet tilbud på kalkning, men mener det måske er et spørgsmål om stilladser. Kalkning er tidskrævende- og dermed dyrt i arbejdsløn -, da man skal over huset 3 gange med kalk og kalkvand.

Svar fra Knud Erik Hansen VA21: Foreningens maler har givet tilbud på de huse, som skal males.

Charlotte Holten- Møller SA4: Er tilbudet på 134.000kr en fast pris? Vil prisen holde for i år?

Svar fra Christian Herløw: Ja!


Jørgen Hansen VA9
redegør for forslag B

Forslaget går kort sagt ud på, at man nedlægger hvidteordningen .
Den er for dyr, og man burde i stedet f.eks. tilgodese vedligeholdelse af vejene i foreningen noget mere.

Kommentarer til forslag B:

Per Nørgaard NA3: Gør opmærksom på, at der er visse problemer vedrørende formuleringen af forslaget, idet husene jo skal være kalkede jvf. lokalplanen.
Foreningens vedtægter bør også ændres, så de er i overensstemmelse med lokalplanen.

Tine Ottesen NA12: Det må være i alles interesse, at vi har et pænt kvarter. Derfor bør der stå " ret og pligt " i forslaget. Det er fornuftigst og billigst, hvis vi slår os sammen med professionelle kræfter. Der bliver ganske vist tale om en voldsom kontigentstigning, hvilket måske især er svært at acceptere for pensionisterne, men pengene skal jo stadigvæk sættes af til vedligeholdelse af huset.
Det kan anbefales, at man f.eks. får en såkaldt "nedsparingsordning" i stand, hvorved man kan optage et lån i sit måske gældfri hus.

Henrik Hansen NA12: Man sparer ikke penge ved at afskaffe hvidteordningen. Det er godt med konsulentbistand og der er fordele ved "stordrift", som f.eks. at ansætte en bygherrerådgiver som arkitekt Christian Herløw. Fordele, som ikke ville være muligt at opnå som privatperson.

Widding SA21: Vil gerne selv finansiere sin hvidtning. Det er lidt barnepigeagtigt med en hvidteordning. Man kunne evt. give et ensartet tilskud fra foreningens side samt i foreningens regi holde styr på, hvem der står for tur. Synes ikke om en kontigentforhøjelse.

Nellemann NA4: Kontingentet bliver alt for højt og melder sig i så fald ud af grundejerforeningen.

Birthe Gertsen NA5: Kan man træde ud af grundejerforeningen?

Svar fra Per Nørgaard: Det kan ikke lade sig gøre. Der er tinglyst medlemskab på ejendommen. Man skal være medlem.

Jette Gade NA20: Opfatter det ikke som en barnepigeordning, men en fælles ordning. Det falder også godt i tråd med foreningens historie, jvf. vores bog. Efterlyser en afviklingsprocedure, hvis hvidteordningen bortfalder. Nogle grundejere bør i så fald have nogle penge retur.

Tine Ottesen Na12: Kontigentet vil fortsat stige i fremtiden. Men byggepriserne er eksploderet de seneste år, og bestyrelsens medlemmer skal jo ikke tjene penge på det.

Morten Rønde VL 163: Der bør stå " ret og pligt" i forslag B.

Jørgen Hansen VA9: Ja, selvfølgelig skal "pligt" med!

Charlotte Henriksen NA5: Det er en meget trist oplevelse med den negative stemning og tilsyneladende udbredte skepsis, der er omkring hvidteordningen her på generalforsamlingen. Det er ærgerligt, hvis vi nu må smide håndklædet i ringen og give op, når der netop på sidste generalforsamling blev udtrykt et udbredt ønske om at fortsætte med at finde konstruktive løsningsmodeller via et nedsat hvidteudvalg i foreningsregi. At priserne reelt stiger, er ikke bestyrelsens skyld!

Knud Erik Hansen VA 21: Restrunden bør gennemføres, ellers er det uretfærdigt/urimeligt!
Hvidteudvalget vil gerne gå videre med at udtænke en afviklingsprocedure, hvis det bliver relevant. Man kan også overveje en form for mellemordning, hvor foreningen giver et tilskud til grundejerne, hvis det er ønskeligt. Personligt mener jeg nok, at sidstnævnte er en dårlig løsning.

Lisbeth Jensen VA21: Mener også, at der bør stå " ret og pligt " i Jørgen Hansens forslag. Hvad kan foreningen gøre, hvis hvidteordningen bortfalder, og nogle grundejere så ikke har tid/lyst/råd til at vedligeholde deres hus?

Svar fra Camilla Neuenschwander SA3 og Per Nørgaard NA3: Vi kan gøre, som det sker nu: Bestyrelsen skriver til grundejerne, gør dem opmærksom på et givent problem, der er i strid med vores vedtægter og henstiller til, at problemet bliver løst. Dernæst kan bestyrelsen rette henvendelse til kommunen.

Nellemann VA15: Udtrykker sin store utilfredshed med hvidteordningen.

Birthe Gertsen NA5: Har selv prøvet at indhente tilbud på håndværkeropgaver og ved, hvor svært det kan være at styre håndværkerne.

Widding SA21: Er bestemt ikke utilfreds med bestyrelsens arbejde, kunne ikke selv magte at tage del i det, men vil bare gerne have lov til at sige, hvad hun vil på generalforsamlingen.


Afstemning:
Dirigenten foretager en afstemning af Jørgen Hansens forslag først, da det er det mest vidtrækkende:
Da det er en vedtægtændring skal over halvdelen af husene være repræsenteret og der skal være et flertal på ¾, hvis forslaget skal vedtages.

Hvis forslag B vedtages bortfalder forslag A1 og A2.


Afstemningsresultat for forslag B:

Stemmer for: 11
Stemmer imod 28
Stemmer ikke: 1

På baggrund af denne afstemning er forslag B forkastet.

Dirigenten bemærkede, at forsamlingen ikke var beslutningsdygtig på afstemningstids-punktet.


Afstemningsresultat for forslag A1:

Stemmer for: 30
Stemmer imod: 10
Stemmer ikke: 2

Forslag A1 vedtages.

Dirigenten sætter forslag A2 til afstemning.

Afstemningsresultat for forslag A2:
Stemmer for: 28
Stemmer imod: 0
Stemmer ikke: 3

Forslag A2 vedtages.

På grund af toiletbesøg samt rygning, var deltagelsen under afstemningerne svingende.

Dirigenten gør opmærksom på, at det af kassereren fremlagte budget for 2001 nu således også er vedtaget. Den i bilaget omtalte kontigentforhøjelse for de næste 4 kvartaler for gennemførelse af restrunden er med denne afstemning altså vedtaget.

Kontingentet er frem til 1.4.2002 1300 kr. i kvartalet.

Mørk Hansen SA15: Protesterer idet han mener, at en så høj kontigentforhøjelse bør sendes ud skriftligt til alle 81 medlemmer.

Svar fra Tine Ottesen NA12: Man kan kun have indflydelse på dette, hvis man er personligt til stede på generalforsamlingen eller hvis man udsteder fuldmagt.

Camilla Neuenschwander SA3: Nu bliver der i Hvidteudvalget/bestyrelsen arbejdet videre med konkrete forslag til næste års generalforsamling.


5. Valg af ny formand:

Camilla Neuenschwander SA3 opstiller og vælges.
( Dette er således foreningens første kvindelige formand, tillykke! Ref. )

6. Valg af bestyrelsesmedlemmer:
Følgende to kandidater vælges:
Jette Gade NA20
Per Nørgaard NA3

7. Valg af bestyrelsessuppleanter:
Følgende tre kandidater opstiller til 2 suppleantposter:
Charlotte Henriksen NA7
Henrik Kramer SA16
Annette Østergaard VL 169.

Henrik Kramer SA16 trækker sig, og Charlotte Henriksen NA7 og Annette Østergaard VL 169 er dermed valgt.

8.Valg af 1 revisor og 1 revisorsuppleant:
Følgende to kandidater vælges:
Niels Hyllested NA5
Minna S. Jensen SA19

9. Eventuelt
Tine Ottesen NA12 og Camilla Neuenschwander SA3: Opfordrer grundejere til at få medindflydelse ved at melde sig til de forskellige arbejdsgrupper, der er nedsat under bestyrelsen.

Tine Ottesen opfordrer desuden Henrik Kramer til at arbejde videre med foreningens hjemmeside, selv om han er udtrådt af bestyrelsen.

Widding SA 21: Er positiv over for en mellemløsning m.h.t. hvidteordningen, hvor der evt. kunne gives et fast tilskud fra foreningen til dem, der måtte ønske at hvidte/male selv.

Svar fra Knud Erik Hansen VA21: Lover at inddrage dette forslag i hvidteudvalgets videre arbejde. Hvis det ikke er med i de forslag, der fremsættes på næste generalforsamling, vil Widding få besked personligt inden.

Bent Bøkman VL163: Opfordrer til, at ikke-medlemmer af bestyrelsen melder sig i hvidteudvalget for at være mere imødekommende over for de utilfredse medlemmer og melder sig selv til udvalget.

Knud Erik Hansen VA21: Beder medlemmerne om at henvende sig til ham, hvis man vil være med i Hvidteudvalget, eller hvis man vil spørge om noget vedr. hvidteplanerne eller har yderligere kommentarer, der bør indgå i udvalgets fremtidige arbejde.

John Christiansen SA29: Takker på bestyrelsens vegne Hvidteudvalget for dets store arbejde!

Dirigenten har den afsluttende bemærkning, idet han takker af og hermed lukker dette års ordinære generalforsamling.

 

Trekanten d.3/4 2001
Referent: Liselotte Rasmussen SA29

 

Bestyrelse og kontaktpersoner i Trekanten

Formand
Camilla Neuenschwander SA3 36 44 66 10

Kasserer
Jan Spohr NA 13 36 46 03 49

Bestyrelsesmedlemmer
Jette Gade NA20 36 45 46 11
Per Nørgaard NA3 36 46 69 86
John Christiansen SA29 36 17 69 51

Bestyrelsessuppleanter
Charlotte Henriksen NA7 36 16 88 84
Annette Østergaard VL 169 36 16 49 59

Hvidteudvalget
Knud Erik Hansen VA21 36 30 20 66
Tine Ottesen NA12 36 17 53 59
Sanne Plichta VA10 36 45 90 91
Michael Jespersen NA 20 36 45 46 11
Bent Bøkman VL 163 36 30 43 56

Web-redaktør
Henrik Kramer SA16 36 46 74 13

Foreningens hjemmeside www.denhvideby.dk