Referat af Generalforsamling i
Grundejerforeningen Trekantens Vejlag

Søndag d. 24. 2. 2002, kl. 10 - ca. 14.30

i Fritidsklubben Paletten ved Ålholm skole, Skellet 18 (flyttet til større lo­kale på fritidshjemmet ved siden af på Hjørnelodden 1).

 Dagsorden:

1.          Valg af dirigent

2.          Valg af referent

3.          Formanden aflægger beretning

4.          Kassereren aflægger beretning

5.          Indkomne forslag – præsentation, debat og derefter afstemning

a) Hvidteudvalgets forslag med 2 modeller

b) Forslag om nedlæggelse af hvidteordningen (fra Camilla Neuenschwander, SA 3)

c) Forslag om differentieret kontingentbetaling (750 kr./kvartal for gør-det-selv-huse og 2000 kr./kvartal for de øvrige) (fra Flemming Mørch Hansen, SA 15)

d) Forslag om lavere kontingent for malede huse, der forbliver malede (fra Gurli Widding, SA 21)

e) Kommentar fra bestyrelsens flertal til nedlæggelse af ordningen

f) Forslag fra Gurli Widding (SA 21) om snerydning af vejene uden kontingent­stigning

g) Forslag fra bestyrelsen om snerydning af vejene

h) Forslag fra Gurli Widding (SA 21) om kontingentindbetaling i april og okto­ber.

6.          Fremlæggelse af budget for 2002

7.          Valg af kasserer

8.          Valg af 1 bestyrelsesmedlem

9.          Valg af 2 bestyrelsessuppleanter

10.     Valg af 1 revisor og 1 revisorsuppleant

11.     Eventuelt

 [Tilstede: Ved generalforsamlingens start var 55 huse repræsenteret, heraf 9 ved fuldmagt. Da man nåede til punkt 5, var der 58 huse repræsenteret, heraf 11 ved fuldmagt]

Ad. 1: Valg af dirigent
Til dirigent valgtes Anette Jensen, SA 2.

Ad. 2: Valg af referent
Til referent valgtes Tine Ottesen, NA 12.

Ad. 3: Formandens beretning:

Camilla Neuenschwander, SA 3, fremlagde følgende mundtlige beretning:

Det har været et travlt år, vi har holdt 12 mø­der.
Arbejdsområderne for bestyrelsen er:
1. Hvidteordningen
2. Den bevarende lokalplan og dens overhol­delse
3. Vedligeholdelse af veje og fortove
4. Sociale arrangementer
5. Andet

Dernæst præsenterede de enkelte bestyrelsesmedlemmer sig, og den interne arbejdsdeling mellem medlemmerne blev beskrevet. Desuden henviste Camilla til, at bestyrelsesreferater så vidt muligt offentliggøres i udhængsskabe og på hjemmesiden (www.denhvideby.dk).

De enkelte områder:

Hvidteordningen: Status: Af de 12 huse fra restrunden, som sidste års generalforsamling vedtog skulle ordnes, er de 10 blevet færdige. De to sidste, NA 1 og NA 2, bliver ordnet snarest, uanset om hvidteordningen fortsæt­ter eller ej.

Restancer medførte, at vi blev nødt til at tegne en kassekredit for at betale mureren, når husene var færdige.

Restancerne har været meget høje, op til 50.000 kr., men på nuværende tidspunkt er de på 13.000 kr. Restancerne skyldes kun for ét medlems vedkommende en protest mod hvidteordningen. Bestyrelsen har for 5 huse søgt kommunen om tilskud til ”renovering af bevaringsværdige bygninger.” Der kommer svar i mar.-april i år.

Camilla fandt det ærgerligt, at bestyrelsen ikke kunne pålægge en grundejer at udbedre forskellige skader på huset, før der bruges penge på kalkning.

Lokalplanen: Der er for ofte sager om overtrædelse af denne. Der har været 4 sager i år og der er 3 sager på bedding. Den store ”synder” er forkerte vinduer – termoruder, uden kitfals, forkerte størrelser eller ikke fred­ningsvinduer i taget. Formanden opfordrer medlemmerne til inden arbejdet sættes i gang: Undersøg om det er i overensstem­melse med lokalplanen. Det er nemlig ikke, fordi bestyrelsen gerne vil lege ”politimænd.” Vær hjælpsom - husk naboen på lokalplanen, hvis han skal til at lave noget. Brug gerne bestyrelsen som rådgivere.
[Ring til Per Nør­gaard, NA 3, 36 46 69 86].

Nogen gange er det lykkes  os at få rettet fejlene. Bestyrelsen har en dialog i gang med kommunen omkring kommunens holdning til lokalplanen.

Vedligeholdelse af veje og træer: Der er ikke lavet så meget i år: Nogle fliser er udskiftet og træerne er som sædvanlig beskåret.

Sociale aktiviteter: Fastelavn - som noget nyt har vi de sidste to år også haft tøndeslagning for voksne, så alle kan deltage, selvom de ikke har børn.

Sankt Hans: I 2001 var der 25 års jubilæum for denne tradition. Forskønnelsesprisen gik til Minna Skafte Jensen, SA 17, og Ivar C. Pe­tersen, SA 12, og blev givet for nye, flotte vinduer. Kagekonkurrencen blev vundet af Johanne Kramer, SA 16.

Store Fejedag: Uddeling af Den gyldne rive til Adelhardt Tandrup, NA 8.

Se fotos på hjemmesiden.
I må også gerne give fotos til webredaktøren Henrik Kramer, SA 16.

Andet: Københavns Kommune sendte i foråret et forslag til Kommuneplan 2001 til høring: Dette indeholder forslag om en cykelrute gennem baghaverne på Søndre Allé og Monrads Allé. Vi tog til borgermøder og lavede et høringssvar, som Valby Nye Villakvarterer (grundejerforeningen fra bl.a. Monrads Allé) og Valby Grundejerforening var medunderskriver på. Sammen foreslog vi, at cyklerne i stedet blev ført ad den eksisterende vej Søndre Allé. Til beroligelse kan vi oplyse, at det formentlig bliver løsningen.

Bestyrelsen deltog i en heldagskonference i bydelen om det fremtidige demokrati i Valby.

Trafik på Valby Langgade: Akacieparkens bestyrelse tog initiativ til trafiktælling. Vi deltog i denne.

Vi er også med i Valby Grundejerforening: Der bruges i de andre grundejerforeninger mange penge til vejvedligeholdelse.

Nybovejs grundejerforening ønsker trafikdæmpende foranstaltninger - det har vi støttet. Nybovej skal være arbejdsvej, når stationen skal bygges!

Tagreparationer: Der kan både købes nye og gamle originale tagsten, spørg bestyrelsen eller se på hjemmesiden.

Foreningen har forskellige ting til udlåns: Let stige, brøndrenser og partytelte bookes og bor hos John Christiansen, SA 29. Stillads og tagrygstige bookes hos formanden, SA 3, og bor hos Fleming Mørch Hansen, SA 15. Tung stige bookes hos formanden og bor p.t. hos Fazal Ahmad, VA 14.

Debat om formandens beretning:
Kirsten Jørgensen, NA 1: Får vi malet i år?
Svar fra bestyrelsen: Ja. I er med i ”restrunden.”

Flemming Mørch Hansen, SA 15: En dame fra foreningen ringede til mig og talte om SA 17. Det var noget med, at vi har betalt vores konsulent en del mere, end mureren har fået for sit arbejde?

Camilla Neuenschwander, formand, SA 3: Ja, det har vi fået oplyst efterfølgende. Bestyrelsen er i færd med at undersøge det nærmere.

Sanne Plichta, VA 10: Hvad kom der ud af trafiktællingen?
Svar: Formålet er at undersøge, om der er behov for flere trafikdæmpende foranstaltninger.

Jette Lindgaard, VA 3: Hvad med at gøre vores udhængsskabe bedre, ligesom i Frilands Allés grundejerforening?
Jette Gade, best., NA 20: Det står på vores liste allerede!

Lars Olsen, SA 4: Når I snakker med kommunen: Bed dem om at lade være med at lægge ansøgninger i bunken af ventende sager. Ventede et halvt år på svar. I øvrigt: Stor ros til hjemmesiden. Man kan vise sit hus frem, når man rejser rundt i verden.

John Christiansen, best., SA 29: Vi har snakket med Rådhuspladsafdelingen, men Lars' problem var med afdelingen på Ottiliavej.

Jørgen Hansen, VA 9: Ønsker at der gøres noget ved kloakkerne (f.eks. hjørnet af VA og NA).
Camilla Neuenschwander, formand, SA 3: Vi plejer at rense kloakker hvert andet år.

Charlotte Henriksen, best., NA 7: Vi er opmærksomme på den pågældende rist.

Ida Duelund, SA 16: Forslag om at udarbejde en lille folder til grundejere om, hvad man skal være opmærksom på i forhold til lokalplanen.
Camilla Neuenschwander, formand, SA 3: God ide med en PIXI-udgave af lokalplan mm.

Formandens beretning blev herefter godkendt.

Ad. 4: Kassererens beretning

Jan Spohr, best., NA 13, fremlagde regnskabet. Som det var budgetteret har der i regnskabsåret været store udgifter til hvidtning af husene i foreningen. Regnskabet viser derfor et ligeledes budgetteret underskud på drift, der er finansieret ved træk på foreningens egenkapital/kassebeholdning. I forhold til det udsendte regnskab er restancerne nu pr. medio februar nede på ca. 13.000 kr. Restancerne opstår i øvrigt hyppigst ved ejerskifte. Kassekreditten betales ud her i februar måned.

Jørgen Hansen, VA 9: Bad om at der i regnskabet anvendes danske betegnelser
Det lovede Jan at gøre næste år.

Stefan Reinel, SA 3:  Det ville være godt, om det tidligere regnskab fremgik af en særskilt kolonne. Det lovede Jan at gøre næste år.

Kassererens beretning og regnskabet blev herefter godkendt.

Ad. 5: Indkomne forslag
[Nu var 58 huse repræsenteret heraf 11 ved fuldmagter.]
a) Hvidteudvalgets forslag med 2 modeller
Knud Erik Hansen, VA 21, fremlagde hvidteudvalgets forslag:
Opgaven, som generelforsamlingen sidste år vedtog, var: Hvordan kan en hvidteordning være.
Først en status: Hovedparten af husene er nu kommet over "den store tur". Der er højst 10 huse, der skal have sandkalk eller nedrensning. Derudover er der de 29 malede huse.


Vi er altså nu kommet igennem den svære periode (OHP 1 = Overhead planche 1).

OHP 2 viser fordelingen af husene efter, hvor mange år det har varet, siden de blev lavet. Der er huse på listen, som sidst er blevet lavet for 8, 9 og 10 år siden. Det skyldes, at der har været nogle år, hvor der faktisk ikke er blevet lavet nogle huse p.g.a. problemer med at finde håndværkere. Dette års gode erfaringer medfører, at vi regner med at kunne indhente efterslæbet, så alle huse kommer igennem næste runde på 7 ½ år.

OHP 3 viser indhentede overslagspriser for næste års arbejder.

OHP 4 viser Hvidteudvalgets forslag A og B, og hvad de hver især vil betyde for kontingentet. Forslag A medfører en kontingentstigning og fuld økonomisk dækning fra foreningen. Forslag B medfører uændret kontingent og en vis egenbetaling: Foreningen betaler udgifterne fuldt ud op til 42.125 kr. og 33,3 pct. af det beløb, der overstiger dette. Husejeren betaler så resten.

Udvalget (minus Camilla Neuenschwander) indstiller, at man vælger enten A eller B. Begge forslag indeholder forslag om, at 5 af de nu malede huse i løbet af de 7 ½ år nedrenses og kalkes. Udvalget mener ikke, der er råd til mere.

Spørgsmål til Hvidteudvalgets forslag:

Jakob Kornerup, VL 155: Hvem beslutter, om et malet hus skal nedrenses?
Knud Erik Hansen, VA 21: Det skal bestyrelsen beslutte. Hvis alle malede huse skal nedrenses her og nu, så vælter det hele planen.

Per Nørgaard, NA 3: Det skal undersøges, hvor mange der er interesserede. Hvis 10 malede huse ønsker nedrensning og kalkning, og der er penge til 5, så må de sidste 5 blive malede og vente på nedrensning.

Michelle Bechmann, VA 5: Hvad er forskellen på sandkalk og på nedrensning?
Knud Erik Hansen, VA 21: Nogle af de dårligere huse kan kalkes uden nedrensning, hvis der tilsættes sand i første omgang kalk.

 b) Forslag om nedlæggelse af hvidteordnin­gen (fra Camilla Neuenschwander, SA 3).

Camilla Neuenschwander, SA 3, fremlagde sit forslag: Forslaget er ikke fremsat i min egenskab af formand, men som almindeligt medlem. Jeg er ikke imod hvidteordningen af ideologiske grunde, men på grund af diverse usikkerhedsfaktorer såsom fremtidige prisstigninger, antal huse der mod forventning skal have en nedrensning, udeblevne håndværkere, stigende restancer, voksende utilfredshed i foreningen m.v., se forslaget. Og så er det vigtigt at finde ud af, hvor mange der i virkeligheden støtter ordningen.
Den beslutning, der træffes i dag, skal ac­cepteres af alle. Jeg vil selv arbejde loyalt for, hvad der vedtages!
Da mit forslag er et vedtægtsændringsforslag, kræver det, at mindst 3/4 af de afgivne stemmer skal stemme for.

c) Forslag om differentieret kontingentbetaling
(750 kr./kvartal for gør-det-selv-huse og 2000 kr./kvartal for de øvrige) (fra Flemming Mørch Hansen, SA 15) Flemming Mørch Hansen, SA 15, fremlagde sit forslag:

Jeg havde håbet, at der var lavet et forslag til differentieret kontingent. Der sker en overførsel af kontingentmidler fra "gør det selv-huse" til kalkede huse. Mit forslag indebærer, at man selv skal bekoste en nedrensning, hvis man har et malet hus og senere vil med i foreningens hvidteordning. Forslaget nævner kun "gør-det-selv-huse", men dækker ikke bare ”gør-det-selv” kalkerne og ditto malerne, men også de malede huse, der genmales.

Nina Ulf, NA 18: Har man kun lov til at få de 15.000 kr., hvis man står for tur ?
Hvis man selv kunne fremskynde kalkningen, kunne det give et større incitament for "gør-det-selvfolk".
Svar fra bestyrelsen: Man får først pengene fra foreningen, når man står for tur, og når kvaliteten af arbejdet er godkendt.

 

d) Forslag om lavere kontingent for malede huse, der forbliver malede (Gurli Widding, SA 21)
Gurli Widding, SA 21, fremlagde sit forslag: Jeg går ind for, at der bliver et differentieret kontingent.
Prøv at få mere tilskud fra kommunen.
Camilla Neuenschwander, formand, SA 3: Vi har søgt, men ved ikke, om der kommer tilskud.

Sanne Plichta, VA 10: Hvor mange penge er der sat af til hele kommunen i år til støtteordningen?
Camilla Neuenschwander, formand, SA 3: 1,6 mio. kr., så det rækker jo ikke så langt.

Debat om de enkelte forslag:
Jette Gade, NA 20: Bestyrelsens holdning til de forskellige forslag.
Resten af bestyrelsen er imod Camillas forslag om at nedlægge hvidteordningen. Men vi kan da godt se, at der er forskellige usikkerhedsfaktorer. Vi mener, at ordningen er unik, og faktisk har ordningen i år fungeret helt fint. For kvarteret som sådan vil det være synd og skam at ordningen nedlægges. Man kan kun gøre det billigere selv ved at forsømme husene, og nogle vil måske ikke have råd til at betale en renovering på et tidspunkt, hvor det bør laves.

Flemming Mørch Hansens forslag: Umiddelbart kræver det nogle beregninger for at kunne se, om de foreslåede kontingentsatser holder. Vi ved faktisk ikke, hvilke konsekvenser forslaget vil få, hvis det vedtages. Bestyrelsen kan ikke støtte forslaget. Man binder sig til at være selvudfører, indtil man har råd til at nedrense huset. Derfor bliver man nødt til at få en sådan beslutning tinglyst (for at forpligte en kommende ejer).

Hvis vi opnår det søgte tilskud, indgår beløbet i foreningens budget. Hvis håndværkerne bliver billigere, så indgår det også i næste års budget, og hvis der er flere penge til rådighed i fremtiden, vil jeg foreslå bestyrelsen at fremlægge 2 forslag: Et, der inddrager flere malede huse i ordningen, og et andet, der nedsætter kontingentet.

 Lars Olsen, VA 4: Har I regnet på et differentieret budget?
Knud Erik Hansen, VA 21: Et hurtigt skøn viser, at hvis Mørch Hansens forslag kun havde omfattet de malede huse, ville det betyde et kontingent på ca. 1500 - 1600 kr. for foreningshusene men forslaget, som det blev fremlagt i dag, kræver nye beregninger !

Gurli Widding, SA 21: Det er vigtigt, at vi som ejere selv skal have lov til at bestemme.

Kirsten Jensen, VL 157: Hvidteudvalget har lavet et godt og sobert stykke arbejde, og det arbejde, der er blevet lavet i år, er godt. Spørgsmål til Camilla: Alle de usikkerhedsfaktorer ender i kontingentstørrelsen: Forestiller du dig, at man som privatejer kan få ordnet sit hus billigere end de tilbud, foreningen kan indhente? Er det et acceptabelt alternativ, hvis folk - fordi de ikke har råd til at få hvidtet huset - lader det stå?

Camilla Neuenschwander, SA 3: Mit forslag er ikke ideologisk. Jeg er godt klar over, at det nok ikke vil være muligt at få et bedre og billigere tilbud. Men tør ikke satse på, at vi også i de næste år er så heldige som i år med håndværkerne. Opfordrer folk til faktisk at holde deres huse i god stand.

Jakob Kornerup, VL 153: Hvis man nedlægger ordningen, skal man alligevel selv vedligeholde husene, jfr. lokalplanen. Man kan spare pengene op i foreningens kasse, eller på sin egen opsparingskonto. Hvis et argument for opretholdelse af ordningen er, at det er en unik ordning, hvorfor så standse ved facaderne, hvorfor omfatter fællesordningen ikke også tagene og stakitterne?

Sanne Plichta, VA 10: Redegør for sit eget hus' situation: Vi har fået et tilbud på 77.750 kr. for at få lavet vores hus - det tilbud foreningen har indhentet fra samme håndværker er på 71.000 kr., det er altså billigere. Ergo skulle vi have sparet mere op, end hvis vi er med i foreningens ordning. Og da vores hus skal laves NU, skal pengene skaffes her og nu – vi kan altså ikke nå at spare noget op, hvis ordningen nedlægges.

Per Nørgaard, NA 3: Med hensyn til lokalplanens krav til husenes tilstand. Der er ingen handlingspligt i lokalplanen - ingen sanktioner, hvis folk ikke vedligeholder husene.
I år har vi faktisk nogle håndværkere, der har udført arbejdet til den aftalte tid.

Dernæst opstiller Per nogle beregninger over, hvor mange penge man skal spare op, hvis man selv skal forestå vedligeholdelsen. Kalkning af et hus koster 31.000 kr. svarende til 1033 kr. pr. kvartal, kalkning med sandkalk koster 42.125 kr. svarende til 1404 kr. pr. kvartal, nedrensning af et kalket hus koster 70.500 kr. svarende til 2350 kr. pr. kvartal og nedrensning af et malet hus koster 124.375 kr. svarende til 4146 kr. pr. kvartal. Disse tal skal sammenlignes med hvidteudvalgets forslag A, der koster 1304 kr. pr. kvartal og forslag B der koster 1103 kr. pr. kvartal (i rene hvidteomkostninger). Forskellen mellem forslag A og det, man selv skal lægge til side, er meget lille. Til gengæld sikrer man, at vi også fremover har et godt kvarter, hvor alle huse er vedligeholdt. Vil man se et trist eksempel på, hvordan det kan gå, hvis vi ikke har en hvidteordning, skal man lægge vejen forbi Kløverbladsgade bag ved Toftegårds Plads.

Kristian Overgaard, VA 1: Spørgsmål vedr. forskellen på prisen nedrensning af et malet og et kalket hus.
Svar: Forskellen skyldes, at en nedrensning af et malet hus går hårdere ud over fugerne, så det bliver dyrere at fuge og filtse huset bagefter.

Britt Andersen, VL 169: Tak for hvidteudvalgets meget sobre arbejde.
I bør som bestyrelse have den tilsynsførende til at standse projekter, der løber løbsk.
Ved fra mit arbejde at håndværkere er sultne (og bliver det mere i de kommende år) for at få større entrepriser, og at de gerne vil lave skriftlige bindende tilbud. Som forening har vi mulighed for at lave sådanne aftaler, det er sværere for en enkelt husejer. Vi skal altså have en eller anden hvidteordning!

Palle, VL 182-184: Det kan da ikke passe, at det er billigere at få lavet det, når vi er fælles, end vi er private. De, der vil være med i ordningen, er de, der har økonomisk fordel af det - der er ikke tale om solidaritet. De malede huse sætter til ved ordningen. Jeg støtter, at ordningen nedlægges, så vi selv kan beslutte, hvornår vi vil have huset vedligeholdt. Konsekvensen bliver et kontingent på 850 kr. om året.

Knud Erik Hansen, VA 21: Det er en unik ordning i et parcelhuskvarter. Hvis det var en ejerlejlighedsforening, ville man også have en fælles ordning. Tror ikke på indkøbsordning på frivillig basis - det gjorde vi med fjernvarmen - og det var besværligt. Jeg tror, at vedligeholdelsen generelt bliver dårlig, hvis ordningen ophæves.
Det bliver måske billigere i fremtiden, hvis byggebranchen bliver presset. Jeg tror ikke, at priserne stiger yderligere.

Lisbeth Jensen, VA 21: Hvad nu, hvis man selv sparer op, men så sælger huset inden det bliver kalket. Så skal den nye ejer selv betale.
Charlotte Henriksen, NA 7: Man behøver kun at se på hegnene, hvis man vil vide hvordan det ville kommer til at se ud, hvis en fællesordning som hvidteordningen nedlægges.
Ang. solidaritet: Kvarteret er tænkt som en helhed - en byggeforening - det er ikke et parcelhuskvarter - vi bor i et slags kollektiv, og det er det der gør det spændende.

Stefan Reinel, SA 3: Går også ind for ordningens nedlæggelse, men af andre grunde end Camilla:
Der er forskel på "at tro på" og så vores holdninger. Jeg tror ikke på, at det vil være billigere at lave det i fællesskab; jeg tror heller ikke, at de bliver bedre vedligeholdt. Se bare på, hvordan det ser ud nu.
Jeg tror heller ikke på, at det får betydning for salgspriserne.
Holdningsdelen: Er det rimeligt, at de bedst vedligeholdte støtter de dårligst vedligeholdte? Og ordningen fremmer en passivisering hos medlemmerne, bremser et initiativ.

Jakob Kornerup, VL 153: Forslaget er ikke realistisk, når man ikke har været ude at spørge de 29 nu malede huse. Hvis alle 29 huse vil med, så skrider forslaget helt.

Man kan godt indhente tilbud. Prisen for gør-det-selv-folket er for lav, man er godt dum, hvis man selv foretager kalkning eller maling.

Kirsten Jensen, VL 167: Går ind for ordningen - men ikke af privatøkonomiske grunde.

Gisela Müller, SA 11: Det er de samme diskussioner år ud og år ind. Jeg har en masse at brokke mig sig over. Mit hus blev blot malet, uden at vi blev spurgt, om vi ville have det kalket. Overvejer at sælge på grund af grundejerforeningen. Jeg vil gerne vedligeholde mit hus, men hvis jeg synes, det skal gøres, så tager jeg et lån. Jeg synes, at ordningen bør nedlægges, og jeg er sur over, at jeg ikke har fået mere ud af ordningen end en gang maling på to dage.

Lars Olsen, VA 4: Tilhænger af hvidteordningen: Ligeglad med om det bliver 1200 eller 1500 kr.

Margit Jensen, SA 10: Sidste år spurgte jeg om mit hus: Jeg står for at skulle sælge, må jeg ikke bekoste en kalkning?

Michelle Bechmann, VA 5: Har betalt glad i 26 år. Har ventet og ventet.  Det er malet men det trænger til nedrensning nu. Jeg har ikke selv råd til en nedrensning! Det SKAL nedrenses.

Birte Geertsen, NA 5: Hvordan kan en konsulent acceptere, at et hus koster 124.000 kr., når tilbuddet var 70.000 kr.? Den behandling, der er foretaget nu, er ikke god, fordi den er for hård ved husene. Det med sandkalk medfører efter sigende blot, at det holder et par år længere. Og til alle I nye beboere: Bevar de gamle vinduer.

Opsamlende svar på diverse indlæg:
Camilla Neuenschwander, formand, SA 3: Svar til Sanne Plichta, VA 10: Du bliver ikke snydt; Du har fået din ydelse i de år, du har været med.
Konsulenten skulle sikre, at priserne ikke løber løbsk over 7½ år.
Til Birte Geertsen, NA 5: Vi var også utilfredse med det hus, der blev dyrere.
Ang. dårlig vedligeholdelse: Vi ville selv nok have hvidtet vores hus for længe siden, hvis der ikke havde været denne ordning.
De privat opsparede midler: Den tilstand, huset er i, får indflydelse på prisen, så den nye ejer får et billigere hus.
Til Birte Geertsen: Den håndværker, vi har brugt, er specialist, underviser i den slags ting på Rådvad Centret til bevarelse af håndværk.
Jette Gade, best., NA 20: Til Stefan Reinels holdningsspørgsmål: Ja, jeg synes, det er rimeligt, at de bedst vedligeholdte huse betaler til de dårligst vedligeholdte, når alle er vedligeholdt. Det er dog ikke rimeligt, når det er misligholdelse, der er årsag til skader, f.eks. nedløbsrør eller tagrender. Jeg synes også, at der burde nedrenses flere malede end de 5 huse.
Metoderne: Det er en anerkendt håndværker, han har også arbejdet på Kastellet o.lign.
Knud Erik Hansen, VA 21: Er det realistisk, at kun 5 huse skal nedrenses. Forslaget går på, at vi tager 5 huse. Hvis flere vil med, så må vi tage det op næste år.
Bent Bøkman, VL 163, hvidteudvalget.: Men hvem har behov for en nedrensning?? Nogle af husene har det godt, så udsætter vi nedrensningen af disse.
Knud Erik Hansen, VA 21: Der er nu lukket op for, at de malede huse over en længere periode nedrenses.
Det er rigtigt, at der sker en omfordeling mellem os indbyrdes. Den omfordeling, der sker er primært en omfordeling mellem 15.000 og 30.000 kr. Så er der nogle enkelte meget dyre huse, nemlig de, der skal nedrenses.

Afstemning om hvidteordningen:
Dirigenten redegjorde for, i hvilken rækkefølge de fremsatte forslag ville blive sat til afstemning, indtil et forslag opnåede det fornødne flertal: Først forslaget om nedlæggelse, dernæst hvidteudvalgets model A (fuld finansiering), så hvidteudvalgets model B (ikke altid fuld finansiering). Endelig Mørch Hansens forslag og til slut Widdings forslag. Herefter gik generalforsamlingen over til afstemningen.

Camilla Neuenschwanders forslag om nedlæggelse af hvidteordningen (Der kræves 3/4 flertal):
For: 17  Imod: 39  Undlader: 1
Forslaget er forkastet.

Hvidteudvalgets forslag A
For: 38   Imod: 17  Undlader: 2

Forslaget er vedtaget.

 Dermed er de efterfølgende forslag om hvidteordning bortfaldet automatisk uden afstemning.

f) Forslag fra Gurli Widding (SA 21) om snerydning af vejene uden kontingentstigning og

g) Forslag fra bestyrelsen om snerydning af vejene
Vejsnerydning forudsætter kontingentstigning. Fortove skal man selv ordne. Traktoren kan evt. rydde på fortovet på VL.

Debat:
Jørgen Hansen, VA 9: Det er foreningens opgave at fjerne den sne, vi har skrabet sammen. Det er den enkelte grundejers ansvar at ordne fortovet efter kl. 7.

Britt Andersen, VL 169: Har stået for en lille protestindsamling: 68 pct. af VL-beboerne er imod en ordning, da det alligevel ikke friholder os fra ansvaret og da VL i forvejen bliver ryddet af kommunen.
Ældre mennesker kan slutte sig til en ordning for pensionister (tidligere under hjemmeserviceordningen).

Lars Olsen, VA 4: Fortovene er mest påtrængende: Vil nødig have, at vejsneen bliver fejet ind under bilerne.

Camilla Neuenschwander, formand, SA 3: Når kommunen skriver til os og opfordrer til at rydde sne, så er det af hensyn til skraldebiler og postbude.

Lars Olsen, VA 4:  Hvis I undersøger, hvad det vil koste at få fortovene med, så medtag også en bane fra fortovet - hen over vejen, så fodgængere kan komme over.

Jette Gade, NA 20: Opfordrer til at stemme imod Gurli Widdings forslag, da det ikke kan betales.

Afstemning om snerydningsordning
Gurli Widdings forslag:
For: 16  Imod: 32  Undlader: 2
Forslaget er forkastet.

Bestyrelsens forslag:
For: 7  Imod: 37  Undlader: 5
Forslaget er forkastet.

h) Forslag fra Gurli Widding (SA 21) om kontingentindbetaling i april og oktober.
Praksis med den kvartalsvise opkrævning er i modstrid med foreningens love.
Dirigenten: Bestyrelsen bør bringe overensstemmelse mellem lovene og praksis.
Knud Erik Hansen, VA 21: Foreslår at foreningen stadig opkræver pr. kvartal, men folk behøver faktisk kun at betale pr. halvår.


Ad. 6: Fremlæggelse af budget for 2002:

Det blev præciseret af dirigenten og formanden, at generalforsamlingens opgave ifølge vedtægterne ikke var at godkende budgettet, men alene at tage det til efterretning.

Jan Spohr, best., NA 13, uddelte et budget, der er udarbejdet under hensyntagen til vedtagelse af hvidteudvalgets forslag A.

Lars Olsen, SA 4: Hvad med Sankt Hans festen ?

Jan Spohr: Sankt Hans festen plejer at give overskud! (undtagen i 2001 pga. jubilæumsfyrværkeri).

Ad. 7: Valg af kasserer
Jan Spohr, NA 13, genopstiller. Der er ikke andre kandidater.
Han er genvalgt.

Ad. 8: Valg af et bestyrelsesmedlem:
John Christiansen, SA 29, genopstiller. Der er ikke andre kandidater.
Han er genvalgt.

Ad. 9: Valg af 2 suppleanter til bestyrelsen
Anette Østergård, VL 169, og Charlotte Henriksen , NA 7, genopstiller.
Der er ikke andre kandidater.

De er begge genvalgt.

Ad. 10: Valg af revisor og revisorsuppleant.
Ivar C. Petersen, SA 12, genopstiller som revisor
Der er ikke andre kandidater.
Han er genvalgt.

Minna Skafte Jensen, SA 19, genopstiller som revisorsuppleant
Der er ikke andre kandidater.
Hun er genvalgt.

Ad. 11: Eventuelt
Erik Lauersen, VL 167: Kan vi ikke få indkrævet kontingentet over PBS ?
Jan Spohr, best., NA 13: BG Bank siger, vi er for få. Jeg vil undersøge, om Arbejdernes Landsbank vil opkræve for os.

Knud Erik Hansen, VA 21: Er der nogen der er interesseret i en fælles opkobling til internettet med en 2 Mbits-ordning? Henvendelse til Knud Erik.

Lise Korsbæk, VL 153, er trætte af aviscontainere, hvor der tit smides aviser ved siden af containerne. Hvis de er fulde, så brug andre containere, eller tag aviserne med hjem til senere.

Knud Erik Hansen, VA 21: Man kunne evt. undersøge, om der kunne stilles nogle flere op.

Lise Korsbæk, VL 153: Lad venligst være med at parkere foran indkørsler og adgangen til Søndre Allé.

Henrik Kramer, SA 16: Tak til Annette for udførelsen af dirigentrollen.

Jørgen Hansen, VA 9:
Der bør bevilges en klokke til dirigenten.
Hvad med jubilæumsbogen?
Hvad er kontingentet nu ?
Camilla Neuenschwander, formand, SA3: Kontingent er nu 1500 kr. pr. kvartal.

Per Nørgaard: Lokalplanen til uddeling. Ring hvis der er spørgsmål til lokalplanen - hellere ring en gang for meget end en gang for lidt. Pers tlf. er som skrevet 36 46 69 86.

Gurli Widding, SA 21: Vil bestyrelsen undersøge, hvad den eventuelle cykelsti vil betyde for SA?

Jette Gade, best., NA 20: Det er en cykelrute. Vejen skal formodentlig ikke ændres.

Jubilæumsbogen: Købes hos bestyrelsen for 150 kr.

Camilla Neuenschwander, formand, SA 3: Tak for god ro og orden, tak til dirigenten og tak til referenten.   


Tine Ottesen
      Afl. den 24.2.2002
Referatet er godkendt af bestyrelsen april 2002.