Trekantens originale logo

Forside Miljøsiden Medlemmer Kompostering og orme Høns Æblepresse Udnyttelse af returvarme

Grønne links

xxMiljørelaterede opskrifter xxGrønne tage xxEnergiglas i forsatsruder xxFaskine og rengvandstønder til tagvand xxEfterisolering xxBier xxUdlån af udstyr til energitest xxMiljøprisen xxDiverse
Æblepressedag i 2011Høj sol, saftige æbler og most i spandevis

Solen brød frem bag regnskyerne ved 10-tiden, netop som æblepresseriet skulle igang. Snart ankom de første Trekantsborgere med trillebøre og sække fyldt med æbler, og så var vi i gang. Æblerne blev skyllet, skåret i halve og kørt gennem kværnen. Så blev æblemosen hældt i pressen, og ned i skålen flød den skønneste æblesaft. Den skulle lige sies, og så var det ned i flaskerne, der stod parat.

Solen skinnede på efterårshaven på Nordre Alle´7, hvor æblepresseriet foregik denne lørdag i oktober. De små unger tullede rundt og åd sig en æblemavepine til eller plaskede med vand. De store børn havde godt fat i æblepressen, som skulle drejes rundt og rundt, og de voksne sang "Æblemand, kom indenfor".

Ja, en herlig dag, hvor bedsteforældre på besøg fra Jylland viste københavnerne arbejdsvejen, og hvor vi fik presset mindst 150 liter most. Uhmm.


Se flere billeder fra dagen her.