Trekantens originale logo

Forside Miljøsiden Medlemmer Kompostering og orme Høns Æblepresse Udnyttelse af returvarme

Grønne links

xxMiljørelaterede opskrifter xxGrønne tage xxEnergiglas i forsatsruder xxFaskine og rengvandstønder til tagvand xxEfterisolering xxBier xxUdlån af udstyr til energitest xxMiljøprisen xxDiverse
Hønsehold i Trekanten

Det er tilladt at holde høns i Københavns kommune.
Kommunen har lagt et par gode sider på internettet:

Hønsehold
Regulativ (pdf format)Der har været en del grundejere her i Trekanten, som har haft høns. Så vidt jeg ved har ingen haft en hane, sikkert af hensyn til vores tætte byggeri.

Ellers er det vores erfaringer, at det er sjovt og spændende, især for børn, med høns i haven. Vores ældste høne blev 9½ år, og de lagde æg til det sidste, ja den ældste høne lagde sit sidste æg den dag hun døde.

Af hensyn til naboerne er det vigtigt at indhegne haven tilstrækkeligt effektivt. Det er heller ikke ligegyldigt hvilken race man vælger. Nogle høns flyver meget (fx Hvide Italienere, dem vi får buræg fra), hvorimod den race vi havde, Isa Brown, flyver ikke over ½ meter i højden eller flyver op i træerne. Isa Brown er den race man ofte bruger i økologiske hønsehold. De er gode æglæggere. De bliver meget let tamme, og er som husdyr der følger en, kommer når man kalder, og vores sad ofte hos os på terrassen. Isa Brown er den race der i hvert tilfælde tidligere var den letteste høne at komme til at købe.

Hønsene roder i haven for at finde orme, smådyr mm og napper af græs og urter, så man må være forberedt på at fritgående høns giver lidt uorden. Ellers må de blive i hønsegården (men det frie liv er sjovere for både høns og os).

I de 9½ år vi havde høns fortrød vi ikke en eneste gang. Hønsene fulgte med os i sommerhus, og var også med i skolen (jeg tror ikke hønsene lærte noget!).
Se her. Man kan få "høns på prøve" Link til høns på prøve